Atrium Saldanha
Close
Close Nou Camp Nou Olympic Swimming Pool
Atrium Saldanha | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
Atrium Saldanha | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
Atrium Saldanha | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
Atrium Saldanha | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
Atrium Saldanha | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
Atrium Saldanha | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
1/1
Description
Year: 1998
Location: Lisbon, Portugal
Client: Imosal-Imobiliária de Saldanha SA.
Total area: 44.000 (sqm)

Atrium Saldanha mixed-use scheme on Praça Duque de Saldanha in Lisbon’s Central Business District, significantly contributed to the regeneration of the area and to the animation of this quarter. This iconic building succeeds in its ambition to perfectly integrate within Lisbon’s typical urban context.

RBTA design harmoniously merges the proportions of the classical architecture with new high-tech materials. The façades combine the local stone “Estremoz”, which enhance the building’s classical composition, with a double skin glass envelope. The use of glazed façades further accentuates the lightness and transparency of the building’s volume and permits maximum natural daylight penetration. The scheme guarantees...

Read full article

Download images
Download selected (click on image)
Download all
5 MB
6 MB
6 MB
4 MB
5 MB
3 MB

Atrium Saldanha

Description

Close