Lafon house
Close
Close The Noble Qur’an Oasis City in the Space
Lafon house | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
Lafon house | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
Lafon house | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
Lafon house | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
Lafon house | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
Lafon house | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
Lafon house | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
Lafon house | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
1/1
Description
Year: 1983
Location: Marrakesh, Morocco
Client: Lafon
Total area: 200 (sqm)

House Lafon stands on the east-west axis of a one hectare plot in Marrakech’s palm garden.

The house consists of three volumes raised on a marble platform opening up dramatically to the Atlas Mountains; a swimming pool was placed at the centre of the composition. The main pavilion at one end of the swimming pools is reserved for the owner’s family. At the other end lengthwise, the scheme includes two smaller, independent pavilions for the family guests.

The use of traditional adobe determines the gentle inclination of the walls. The earth tones of the color palette favor the chromatic harmony in tune...

Read full article

Download images
Download selected (click on image)
Download all
5 MB
4 MB
5 MB
6 MB
6 MB
6 MB
6 MB
5 MB

Lafon house

Description

Close