Les Colonnes de Saint-Christoph...
Close
Close Kazakhstan Hotel The Connected City
Les Colonnes de Saint-Christophe | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
Les Colonnes de Saint-Christophe | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
Les Colonnes de Saint-Christophe | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
Les Colonnes de Saint-Christophe | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
Les Colonnes de Saint-Christophe | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
Les Colonnes de Saint-Christophe | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
Les Colonnes de Saint-Christophe | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
Les Colonnes de Saint-Christophe | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
Les Colonnes de Saint-Christophe | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
Les Colonnes de Saint-Christophe | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
Les Colonnes de Saint-Christophe | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
Les Colonnes de Saint-Christophe | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
Les Colonnes de Saint-Christophe | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
Les Colonnes de Saint-Christophe | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
Les Colonnes de Saint-Christophe | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
Les Colonnes de Saint-Christophe | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
Les Colonnes de Saint-Christophe | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
Les Colonnes de Saint-Christophe | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
Les Colonnes de Saint-Christophe | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
Les Colonnes de Saint-Christophe | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
Les Colonnes de Saint-Christophe | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
Les Colonnes de Saint-Christophe | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
Les Colonnes de Saint-Christophe | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
Les Colonnes de Saint-Christophe | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
Les Colonnes de Saint-Christophe | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
Les Colonnes de Saint-Christophe | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
Les Colonnes de Saint-Christophe | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
Les Colonnes de Saint-Christophe | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
Les Colonnes de Saint-Christophe | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
Les Colonnes de Saint-Christophe | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
Les Colonnes de Saint-Christophe | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
Les Colonnes de Saint-Christophe | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
1/1
Description
Year: 1986
Location: Cergy-Pontoise, France
Client: Foyer du Fonctionnaire et de la Famille (FFF) and SODES Paris
Total area: 31,000 (sqm)

The project located in the “Ville Nouvelle” of Cergy-Pointoise sits on the plateau of “Le Puiseau”, which dominates the Oise river valley. It is generated from the highest point of the site, the intersection of the main axis of the new neighbourhood, and a linear layout of parks, hanging gardens and terraces over the river. A sculpture by Dani Karavan marks the scheme’s central space.

The project, consisting mainly of housing and some shops, is composed of two distinctly morphological parts: a six-storey crescent-building to the south, oriented towards the valley, and two buildings framing two symmetrical square plazas to the...

Read full article

Extras
SKETCHES
Download images
Download selected (click on image)
Download all
3 MB
4 MB
6 MB
5 MB
6 MB
5 MB
4 MB
6 MB
4 MB
6 MB
6 MB
6 MB
4 MB
4 MB
7 MB
6 MB
6 MB
5 MB
5 MB
7 MB
6 MB
6 MB
4 MB
6 MB
6 MB
6 MB
6 MB
6 MB
6 MB
6 MB
5 MB
6 MB

Les Colonnes de Saint-Christophe

Description

Extras

SKETCHES
Close