The Villas at La Manzanera
Close
Close Meritxell Sanctuary Plexus
The Villas at La Manzanera | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
The Villas at La Manzanera | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
The Villas at La Manzanera | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
The Villas at La Manzanera | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
The Villas at La Manzanera | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
The Villas at La Manzanera | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
The Villas at La Manzanera | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
The Villas at La Manzanera | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
The Villas at La Manzanera | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
The Villas at La Manzanera | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
The Villas at La Manzanera | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
The Villas at La Manzanera | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
The Villas at La Manzanera | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
The Villas at La Manzanera | Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
1/1
Description
Year: 1982
Location: Calpe, Alicante, Spain

The residential scheme for La Manzanera leads to the creation of low-density design in harmony with the landscape, a natural amphitheatre consisting of terraces of olive trees sloping down to the sea.

Environmental awareness was a key factor in the design of the villas; taking advantage of the sloping topography, the scheme provides three residential typologies, all characterized by the use of vernacular motifs such as Mediterranean windows with shutters, arcades and tiled sloping roofs.

Read full article

Download images
Download selected (click on image)
Download all
6 MB
6 MB
5 MB
7 MB
6 MB
6 MB
6 MB
5 MB
6 MB
5 MB
6 MB
4 MB
6 MB
6 MB

The Villas at La Manzanera

Description

Close